Publikavimo data: 2024-06-08
Salotos su lašiša ir pomidorais
Salotos, atsiradusios kaip patiekalas senovės Romoje, viduramžiais ilgai išliko tas pats žalumynų ir prieskoninių žolelių mišinys, pagardintas druska ir aliejumi. Tik Renesanso epochoje atsirado naujų produktų derinių. Naujų salotų išradimo lydere greitai tapo Prancūzija, kur į žalumynus imta dėti artišoko, šparagų, sūrio ir prieskonių. Salotos su lašiša, pomidorais ir originaliu padažu pagrįstai pretenduoja tapti gurmanišku Prancūzijos restoranų patiekalu.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalo ingredientus. Rankomis suplėšykite salotų lapus. Pomidorą supjaustykite stambiais griežinėliais, įdėkite į iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių. Lašišą supjaustykite 1 cm pločio griežinėliais. Alyvuoges supjaustykite dideliais žiedais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą ir sumaišykite salotas. Dubenyje sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų, vyno actą, garstyčias, Provanso prieskonines žoleles, druską ir pipirus ir gerai išmaišykite. Sumaišykite lašišą, salotų lapus, pomidorų griežinėlius, alyvuoges ir sūrį. Salotas užpilkite padažu.
Kategorijos