Publikavimo data: 2024-05-25
Salotos su marinuotais kopūstais
Salotos su marinuotais kopūstais - paprastas rusų virtuvės patiekalas, kuris papildys bet kokią šventę. Ši daržovė dažnai naudojama ruošiant pirmuosius ir antruosius patiekalus, tačiau kartu su paprikomis, svogūnais ir morkomis iš jos gaminamos skanios vitamininės salotos, kurios žiemai suvyniojamos į stiklainius arba valgomos iškart po paruošimo.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves salotoms. Smulkiai supjaustykite baltagūžį kopūstą, svogūną supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite šiaudeliais. Taip pat šiaudeliais supjaustykite papriką ir smulkiai sukapokite petražoles.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite jį ant ugnies. Supilkite augalinį aliejų, actą, cukrų, kalendrą ir pipirus. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite supjaustytas daržoves į gilų dubenį ir sumaišykite.
Žingsnis 4
Užpilkite daržoves marinatu, uždenkite ir palikite bent 30 minučių.
Žingsnis 5
Prieš pat patiekdami nusausinkite marinatą nuo salotų ir perkelkite į lėkštę.
Kategorijos