Publikavimo data: 2024-06-09
Salotos su midijomis, mocarela ir rukola
Midijų salotos labai populiarios aukštosios virtuvės restoranuose. Laimei, tokius patiekalus galima pasigaminti ir namuose. Šis receptas labai paprastas, o pagrindinis naudingas. Dėl midijų jis prisotintas jodo, o žalumynai suteikia salotoms lengvumo ir skonio.
Žingsnis 1
Nusausinkite žalumynus popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte vandens perteklių. Jei midijos žalios, virkite jas pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nusunkite vandenį ir palikite jas atvėsti. Paimkite lėkštę, kurioje patiekite salotas. Į lėkštės vidurį įdėkite nedidelį bazilikų ir rukolos lopinėlį.
Žingsnis 2
Ant žalumynų tolygiai išdėliokite mocarelos griežinėlius ir vyšninius pomidorus. Atskirame dubenyje paruoškite padažą. Sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, citrinos žievelę, druską, pipirus ir kitus prieskonius pagal skonį. Išdėliokite midijas ant salotų ir viską užpilkite padažu. Tai pakartokite keliais sluoksniais, sudarydami piramidę.
Kategorijos