Publikavimo data: 2024-03-27
Salotos su morkomis žiemai stiklainiuose
Konservuotos morkos išsaugo šviežių daržovių privalumus, kurių taip trūksta žiemą. Šis užkandis tinka prie bet kokio garnyro, ypač bulvių, gerai atrodo ant šventinio stalo ir yra švelnaus pikantiško skonio. Morkų salotos paruoštos vartoti per kelias valandas, tačiau, kad skonis būtų visavertis, geriau jas savaitę palaikyti šaldytuve.
Žingsnis 1
Sutarkuokite morkas stambia tarka arba susmulkinkite jas virtuviniu kombainu, įjungę korėjietiškų morkų funkciją. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, tada atsitiktinai susmulkinkite peiliu.
Žingsnis 2
Perkelkite tarkuotas morkas į gilų dubenį, suberkite cukrų ir druską.
Žingsnis 3
Sudėkite svogūnus prie morkų, sumaišykite salotas ir palaukite, kol ištirps visi druskos ir cukraus kristalai.
Žingsnis 4
Sudėkite salotas į stiklainį, sandariai supakuokite daržoves. Uždenkite medvilnine servetėle, audeklo gabalėliu arba dvigubai sulenktu popieriniu rankšluosčiu, sutvirtinkite gumute ir padėkite į šaldytuvą savaitei.
Žingsnis 5
Salotas galima valgyti jau po kelių valandų nuo marinavimo pradžios, tačiau po savaitės jų skonis tampa intensyvesnis. Prieš padėdami stiklainį ilgam laikymui, sandariai uždarykite jį metaliniu dangteliu.
Kategorijos