Publikavimo data: 2024-04-09
Salotos su upėtakiu ir daržovėmis
Japonijoje patiekalus iš sūdytų upėtakių gamina tik vyrai, nes manoma, kad moterų kūno temperatūra yra aukštesnė, o tai gali turėti įtakos žuvies skoniui. Tekančios saulės šalyje labai populiarūs ne tik sušių ir sašimi, bet ir salotų su upėtakiais receptai. Paprasčiausiu atveju salotoms pakanka trijų produktų: upėtakio, agurko ir padažo. Pagal receptą su nuotraukomis galite lengvai paruošti lengvai sūdytas salotas su upėtakiu, kuriose bus mažiausiai kalorijų ir daugiausiai skonio.
Žingsnis 1
Supjaustykite salotų ingredientus. Agurką ir pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną supjaustykite žiedais, saldžiąją papriką - griežinėliais. Suplėšykite salotų lapus.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Česnaką ir pusę citrinos sudėkite į dubenį. Įpilkite alyvuogių aliejaus, sojų padažo ir wasabi. Viską gerai išmaišykite ir palikite padažą 10 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Į gilų dubenį sudėkite upėtakio griežinėlius, agurką, pomidorą, salotas, svogūną ir saldžiąją papriką. Apšlakstykite padažu. Uždenkite antrą dubenį ir kelis kartus gerai suplakite.
Kategorijos