Publikavimo data: 2024-06-23
Salsa pico de gallo su moliūgais ir mėsa ant iešmelių
Pico de gallo (ispaniškai "gaidžio snapas") - tai šviežias salsos šeimos padažas. Tai skanus ir sveikas pagardas, kuris net įprastiems patiekalams suteikia meksikietiško skonio. Šis padažas tinka prie mėsos, ypač keptos ant grotelių. Jautienos iešmams naudokite nugarinę, nugarinę arba jauno jaučio užpakalinės kojos vidinę pusę. Ji švelnesnė nei suaugusių gyvulių mėsa, tačiau yra ryškesnio skonio nei veršiena.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir marinuokite marinate 30-60 minučių. Marinatui kmynus sumalkite grūstuvėje, kad pasidarytų aromatingi, sumaišykite su paprika, druska ir pusės citrinos sultimis.
Žingsnis 2
Kol mėsa marinuojasi, įpilkite reikiamą kiekį aliejaus, nulupkite ir smulkiai sukapokite česnaką. Moliūgą supjaustykite ilgomis ir plonomis riekelėmis.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir alyvuogių aliejuje apkepkite česnaką, kol jis taps auksinis. Stebėkite, kad česnakai nesudegtų, kitaip česnakų aliejaus skonis taps kartus.
Žingsnis 4
Įtrinkite moliūgo griežinėlius česnakų aliejumi ir palikite 5-10 minučių pastovėti, kad moliūgas įsigertų česnakų aromato. Tada moliūgo gabalėlius 5-6 minutes kepkite ant grotelių.
Žingsnis 5
Nulupkite ir nuplaukite svogūną, tada jį supjaustykite ketvirčiais. Mėsą ir svogūnus suverkite ant iešmelių pagal schemą: 4-5 mėsos gabaliukai ir ketvirtadalis svogūno tarp jų. Dėkite į orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 6
Iš pomidorų pašalinkite žalias šakeles, nulupkite odelę ir smulkiai supjaustykite. Sudėkite į gilų dubenį. Smulkiai supjaustykite svogūną ir žoleles. Iš aitriųjų paprikų išimkite sėklas, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į pomidorus, apšlakstykite pusės citrinos sultimis ir pagal skonį pasūdykite. Padažą kruopščiai išmaišykite ir palikite šiek tiek pastovėti.
Kategorijos