Šalta burokėlių sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Šalta burokėlių sriuba

Burokėliai yra šaltasis barščių analogas. Yra daug jo paruošimo receptų. Tačiau vienas bendras bruožas yra tas, kad beveik visi ingredientai, išskyrus burokėlius ir kai kuriuos kitus produktus, termiškai neapdorojami. Sriuba ruošiama labai paprastai. Jums reikės tik 15 minučių aktyvaus virimo. Daugiausia laiko užima burokėlių virimas, tačiau galite naudoti jau paruoštus vakuumuotus burokėlius iš parduotuvės.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
54 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šalta burokėlių sriuba Žingsnis 1
Burokėlius virkite 40-50 minučių, kol suminkštės.

Žingsnis 2

Šalta burokėlių sriuba Žingsnis 2
Žaliuosius svogūnus įstrižai supjaustykite plonomis plunksnelėmis.

Žingsnis 3

Šalta burokėlių sriuba Žingsnis 3
Kiaušinius supjaustykite mažais griežinėliais arba perbraukite per kiaušinių pjaustyklę.

Žingsnis 4

Šalta burokėlių sriuba Žingsnis 4
Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 5

Šalta burokėlių sriuba Žingsnis 5
Virtus burokėlius atvėsinkite ir nulupkite. Jį taip pat supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 6

Šalta burokėlių sriuba Žingsnis 6
Į dubenį sudėkite agurkus, kiaušinius, burokėlius ir žaliuosius svogūnus.

Žingsnis 7

Šalta burokėlių sriuba Žingsnis 7
Viską užpilkite šaltu verdančiu vandeniu. Pagal skonį įpilkite citrinos sulčių, druskos ir cukraus.

Žingsnis 8

Šalta burokėlių sriuba Žingsnis 8
Į burokėlių sriubą įpilkite grietinės ir smulkintų krapų. Išmaišykite.

Žingsnis 9

Šalta burokėlių sriuba Žingsnis 9
Šalta burokėlių sriuba paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos