Publikavimo data: 2024-05-25
Šalta burokėlių sriuba
Burokėliai yra šaltasis barščių analogas. Yra daug jo paruošimo receptų. Tačiau vienas bendras bruožas yra tas, kad beveik visi ingredientai, išskyrus burokėlius ir kai kuriuos kitus produktus, termiškai neapdorojami. Sriuba ruošiama labai paprastai. Jums reikės tik 15 minučių aktyvaus virimo. Daugiausia laiko užima burokėlių virimas, tačiau galite naudoti jau paruoštus vakuumuotus burokėlius iš parduotuvės.
Žingsnis 1
Burokėlius virkite 40-50 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Žaliuosius svogūnus įstrižai supjaustykite plonomis plunksnelėmis.
Žingsnis 3
Kiaušinius supjaustykite mažais griežinėliais arba perbraukite per kiaušinių pjaustyklę.
Žingsnis 4
Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 5
Virtus burokėlius atvėsinkite ir nulupkite. Jį taip pat supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 6
Į dubenį sudėkite agurkus, kiaušinius, burokėlius ir žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 7
Viską užpilkite šaltu verdančiu vandeniu. Pagal skonį įpilkite citrinos sulčių, druskos ir cukraus.
Žingsnis 8
Į burokėlių sriubą įpilkite grietinės ir smulkintų krapų. Išmaišykite.
Žingsnis 9
Šalta burokėlių sriuba paruošta. Gero apetito!
Kategorijos