Publikavimo data: 2024-04-14
Šalti barščiai
Šaltibarščiai - puikus šios populiarios sriubos receptas karštuoju metų laiku. Kartais ši sriuba vadinama cholodnik arba burokėlių sriuba. Šis patiekalas ypač populiarus daugelyje Rytų Europos virtuvių, pavyzdžiui, lietuvių, latvių, lenkų ir, žinoma, ukrainiečių bei baltarusių.
Žingsnis 1
Burokėlius nulupkite ir virkite 15-20 minučių, kol suminkštės. Burokėlių sultinį pasilikite sriubos padažui.
Žingsnis 2
Bulves virkite 15-20 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Supjaustykite agurkus griežinėliais.
Žingsnis 4
Supjaustykite žaliuosius svogūnus griežinėliais.
Žingsnis 5
Supjaustykite gydytojo dešrą.
Žingsnis 6
Sutarkuokite virtus burokėlius.
Žingsnis 7
Supjaustykite virtas bulves ir virtus kiaušinius griežinėliais.
Žingsnis 8
Sudėkite visus supjaustytus ingredientus į lėkštes ir užpilkite burokėlių sultiniu.
Žingsnis 9
Įdėkite smulkintų krapų.
Žingsnis 10
Kruopščiai išmaišykite ingredientus.
Žingsnis 11
Patiekalas paruoštas! Šaltus barščius patiekite ant stalo. Gero apetito!
Kategorijos