Šalti barščiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Šalti barščiai

Šaltibarščiai - puikus šios populiarios sriubos receptas karštuoju metų laiku. Kartais ši sriuba vadinama cholodnik arba burokėlių sriuba. Šis patiekalas ypač populiarus daugelyje Rytų Europos virtuvių, pavyzdžiui, lietuvių, latvių, lenkų ir, žinoma, ukrainiečių bei baltarusių.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
100 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šalti barščiai Žingsnis 1
Burokėlius nulupkite ir virkite 15-20 minučių, kol suminkštės. Burokėlių sultinį pasilikite sriubos padažui.

Žingsnis 2

Šalti barščiai Žingsnis 2
Bulves virkite 15-20 minučių, kol suminkštės.

Žingsnis 3

Šalti barščiai Žingsnis 3
Supjaustykite agurkus griežinėliais.

Žingsnis 4

Šalti barščiai Žingsnis 4
Supjaustykite žaliuosius svogūnus griežinėliais.

Žingsnis 5

Šalti barščiai Žingsnis 5
Supjaustykite gydytojo dešrą.

Žingsnis 6

Šalti barščiai Žingsnis 6
Sutarkuokite virtus burokėlius.

Žingsnis 7

Šalti barščiai Žingsnis 7
Supjaustykite virtas bulves ir virtus kiaušinius griežinėliais.

Žingsnis 8

Šalti barščiai Žingsnis 8
Sudėkite visus supjaustytus ingredientus į lėkštes ir užpilkite burokėlių sultiniu.

Žingsnis 9

Šalti barščiai Žingsnis 9
Įdėkite smulkintų krapų.

Žingsnis 10

Šalti barščiai Žingsnis 10
Kruopščiai išmaišykite ingredientus.

Žingsnis 11

Šalti barščiai Žingsnis 11
Patiekalas paruoštas! Šaltus barščius patiekite ant stalo. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos