Publikavimo data: 2024-05-25
Šalti barščiai su marinuotais burokėliais
Šaltibarščiai iš marinuotų burokėlių - paprastas, bet toks skanus ir gaivus patiekalas, puikiai tinkantis per vasaros karščius. Malonus šaltų sriubų gaminimo privalumas yra tas, kad nereikia ilgai stovėti prie viryklės. Užtenka tik susmulkinti bulves, kiaušinius, dešrą. Pagal klasikinį šaltibarščių su marinuotais burokėliais receptą sriuba verdama ant vandens. Burokėlius marinuokite iš anksto: iškepkite orkaitėje, supjaustykite ir pripildykite stiklainį marinatu iš vandens, prieskonių, acto ir augalinio aliejaus.
Žingsnis 1
Supjaustykite barščiams skirtus produktus. Dešrą, agurkus, bulves, kiaušinius supjaustykite vienodais maždaug 1 x 1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite šaltus barščius. Sudėkite visus susmulkintus ingredientus į puodą arba sriubos puodą. Sudėkite marinuotus burokėlius iš stiklainio kartu su marinatu. Užpilkite atvėsintu vandeniu, pagal skonį pasūdykite ir įpilkite grietinės. Gerai išmaišykite.
Kategorijos