Publikavimo data: 2024-06-23
Šalti gabalai garintuve
Šaltųjų gabalų mėsa kelias valandas troškinama ant silpnos ugnies. Tam puikiai tinka garintuvas. Šio recepto užkandis gaminamas iš jautienos uodegų, kurios daugelyje pasaulio virtuvių laikomos delikatesu. Tačiau jis kainuoja dvigubai brangiau nei pati jautiena. Uodegoje yra daug kolageno ir vitaminų. Kad šaltai rūkyta mėsa garuose būtų skanesnė, geriau pirkti ne visą subproduktą, o tą dalį, kuri yra arčiau liemens. Joje yra daugiau mėsos.
Žingsnis 1
Iš uodegų mėsos paruoškite sultinį. Į garų puodą sudėkite jautienos uodegėles, visą svogūną ir morkas. Įjunkite programą "Virti" ir virkite 3 valandas. Likus valandai iki virimo pabaigos pasūdykite, papipirinkite, išimkite lauro lapą ir įspauskite česnaką.
Žingsnis 2
Padarykite atšalimą. Virtą uodegą susmulkinkite peiliu arba sumalkite mėsmale. Sudėkite į plokščią gilų dubenį. Sultinį perkoškite, supilkite ant mėsos. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Pastatykite į šaltą vietą, kad 8 valandas sustingtų.
Kategorijos