Publikavimo data: 2024-03-24
Šampinjonai, įdaryti vištiena ir parmezanu
Įdaryti grybai yra originalus karštas užkandis. Širdingas, subtilaus skonio, lengvai pakeičia visą karštą patiekalą pietums ar vakarienei. Pievagrybius galima patiekti kaip porciją arba kaip bendrą patiekalą su ryžių, spagečių ar bulvių garnyru. Patiekalas turtingas skonių derinių, sultingas, minkšto pagrindo, jis tiesiog tirpsta burnoje - šį karštą patiekalą įvertins visi ir prie šventinio, ir prie kasdienio stalo.
Žingsnis 1
Atsargiai nupjaukite grybų kojeles, nepažeisdami kepurėlių. Kojas smulkiai supjaustykite. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Svogūnus susmulkinkite, sūrį sutarkuokite stambia tarka. Svogūnus sudėkite į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus.
Žingsnis 3
Į svogūnus sudėkite griežinėliais supjaustytus grybų kotelius ir kepkite 3-4 minutes. Į svogūnus ir grybus sudėkite grietinę, vištieną ir parmezaną. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir išmaišykite iki vientisos masės. Kai sūris pradės lydytis, nuimkite faršą nuo ugnies.
Žingsnis 4
Sudėkite grybus į kepimo indą. Ant kiekvieno grybo viršaus dėkite įdaro, galbūt su nedideliu gumulėliu. Dėkite į iki 190 ℃ įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių.
Žingsnis 5
Virtus karštus grybus perkelkite į serviravimo lėkštę. Papuoškite šviežiomis smulkintomis žolelėmis ir vyšniniais pomidorais.
Kategorijos