Šampinjonai su vištiena arba julienais rusišku stiliumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Šampinjonai su vištiena arba julienais rusišku stiliumi

Šampionų gimtinė pagrįstai laikoma Prancūzija. Net pavadinimas "champignon" prancūziškai reiškia grybą. Iš visų grybų šampinjonai laikomi "kultūriniais" grybais. Yra legenda, kad jie buvo išvaryti iš miško už blogą elgesį. Šampinjonai turėjo įsikurti ganyklose ir pievose, iš kur ir atkeliavo pas žmones. Jau viduramžiais Europos karalių pilyse įrengtos specialios patalpos, kuriose buvo auginami šie grybai. Šampinjonai buvo laikomi delikatesu, todėl buvo labai vertinami.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
145 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Šampinjonai su vištiena arba julienais rusišku stiliumi Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o grybus - griežinėliais.

Žingsnis 2

Šampinjonai su vištiena arba julienais rusišku stiliumi Žingsnis 2
Vištienos filė kelias minutes pakepinkite augaliniame aliejuje. Į mėsą sudėkite svogūną ir kepkite dar tris-keturias minutes.

Žingsnis 3

Šampinjonai su vištiena arba julienais rusišku stiliumi Žingsnis 3
Į keptuvę sudėkite grybus. Palaukite, kol iš grybų išgaruos drėgmė. Tada pagal skonį pagardinkite pipirais ir druska ir kepkite dar penkias-septynias minutes, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 4

Šampinjonai su vištiena arba julienais rusišku stiliumi Žingsnis 4
Į mėsą ir grybus supilkite grietinėlę ir viską šiek tiek pašildykite. Sutarkuokite sūrį ir pabarstykite juo viršų. Išjunkite ugnį ir uždenkite keptuvę dangčiu. Padarykite trijų-penkių minučių pertrauką. Kai sūris išsilydo, patiekalą galima patiekti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos