Publikavimo data: 2024-05-25
Šaukštai su sūriu, malta jautiena ir bulvių koše
Jautienos maltos mėsos laiveliai patiks visiems svečiams. Jie sotūs, gerai malšina alkį ir atrodo labai apetitiškai. Šiam patiekalui gaminti skirtų produktų nesunkiai rasite bet kurioje parduotuvėje, o dėl skonio tikrai verta jį gaminti ne vieną kartą. Šis patiekalas ypač palankiai atrodys ant šventinio stalo.
Žingsnis 1
Kai bulvių košė šiek tiek atvės, sudėkite smulkiai tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Tada paruoškite padažą: ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytas petražoles, krapus, česnaką ir žiupsnelį druskos.
Žingsnis 2
Nuplaukite svogūną ir papriką, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Daržoves lengvai apkepkite keptuvėje, tada įberkite šiek tiek petražolių. Į maltą jautieną sudėkite apkeptas daržoves, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Iš maltos jautienos suformuokite laivelius, į kiekvieną laivelį dėkite po šaukštą bulvių košės ir aptepkite grietinėlės padažu.
Žingsnis 3
Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių. Tuo tarpu supjaustykite pomidorą griežinėliais ir sutarkuokite sūrį. Kai laiveliai bus paruošti, ant kiekvieno uždėkite po griežinėlį pomidoro ir šiek tiek sūrio. Dėkite juos atgal į orkaitę kelioms minutėms, kad sūris išsilydytų.
Kategorijos