Publikavimo data: 2024-03-30
Saulėje džiovinti pomidorai
Saulėje džiovinti pomidorai - skanus užkandis iš alyvuogių aliejuje džiovintų pomidorų su prieskoniais. Jį paruošti užtruks kelias valandas, tačiau didžiąją proceso dalį užims daržovių džiovinimas orkaitėje. Jei šį užkandį paruošite stiklainiuose, jį galima ilgai laikyti. Pavyzdžiui, pasidarykite atsargų žiemai. Geriau naudoti saldesnius pomidorus, nes džiovinti jie tampa rūgštesni.
Žingsnis 1
Paruoškite pomidorus. Pomidorus supjaustykite apskritais griežinėliais. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite pomidorus viena šalia kitos pjautine puse į viršų. Dubenyje sumaišykite druską, cukrų ir pipirus. Mišiniu apibarstykite pomidorus, taip pat įberkite žiupsnelį itališkų žolelių ir ant viršaus uždėkite 3 česnako skilteles. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę ir laikykite pomidorus apie 4-5 valandas. Naudokite konvekcinį režimą.
Žingsnis 2
Išsaugokite pomidorus. Į stiklainį supilkite alyvuogių aliejų, įdėkite česnako skiltelę ir žiupsnelį itališkų žolelių. Sudėkite pomidorus, tada žoleles ir česnako skiltelę. Veiksmą pakartokite dar kartą. Užpilkite pomidorus alyvuogių aliejumi. Uždenkite stiklainį dangteliu ir įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos