Publikavimo data: 2024-03-30
Saulėje džiovinti pomidorai dehidratoriuje
Džiovinti pomidorai dehidratoriuje nuo džiovintų orkaitėje skiriasi tuo, kad elektriniame dehidratoriuje nereikia kontroliuoti kepimo proceso. Nors jis užtruks šiek tiek ilgiau. Paruoštą patiekalą galima suvynioti į stiklainius ir pasigaminti atsargų žiemai. Užkandžiams galite naudoti mėgstamus prieskonius ir prieskonines žoleles, o dėl skonio pridėti česnako. Rinkitės geros kokybės alyvuogių aliejų - jo galite nusipirkti bet kurioje maisto prekių parduotuvėje.
Žingsnis 1
Paruoškite pomidorus. Pomidorus supjaustykite apskritais griežinėliais. Sudėkite pomidorus į sietelį, pabarstykite druska (apie 2,5 valgomojo šaukšto) ir palikite 30 minučių. Išdėliokite pomidorus ant elektrinės džiovyklės vielinių lentynėlių. Įjunkite džiovyklę ir palikite džiūti 12-14 valandų.
Žingsnis 2
Sudėkite pomidorus į stiklainius. Perdėkite pomidorus į stiklainius, pabarstykite itališkomis žolelėmis ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų su česnako skiltelėmis, bet neužvirinkite. Išimkite česnakus iš aliejaus ir sudėkite ant pomidorų stiklainiuose. Į stiklainį su pomidorais supilkite šiltą aliejų. Įpilkite balzaminio acto. Užsukite dangtelį ir padėkite stiklainį į šaldytuvą.
Kategorijos