Saulėje džiovinti pomidorai dehidratoriuje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Saulėje džiovinti pomidorai dehidratoriuje

Džiovinti pomidorai dehidratoriuje nuo džiovintų orkaitėje skiriasi tuo, kad elektriniame dehidratoriuje nereikia kontroliuoti kepimo proceso. Nors jis užtruks šiek tiek ilgiau. Paruoštą patiekalą galima suvynioti į stiklainius ir pasigaminti atsargų žiemai. Užkandžiams galite naudoti mėgstamus prieskonius ir prieskonines žoleles, o dėl skonio pridėti česnako. Rinkitės geros kokybės alyvuogių aliejų - jo galite nusipirkti bet kurioje maisto prekių parduotuvėje.
Gaminimo laikas
780 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
166 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Saulėje džiovinti pomidorai dehidratoriuje Žingsnis 1
Paruoškite pomidorus. Pomidorus supjaustykite apskritais griežinėliais. Sudėkite pomidorus į sietelį, pabarstykite druska (apie 2,5 valgomojo šaukšto) ir palikite 30 minučių. Išdėliokite pomidorus ant elektrinės džiovyklės vielinių lentynėlių. Įjunkite džiovyklę ir palikite džiūti 12-14 valandų.

Žingsnis 2

Saulėje džiovinti pomidorai dehidratoriuje Žingsnis 2
Sudėkite pomidorus į stiklainius. Perdėkite pomidorus į stiklainius, pabarstykite itališkomis žolelėmis ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų su česnako skiltelėmis, bet neužvirinkite. Išimkite česnakus iš aliejaus ir sudėkite ant pomidorų stiklainiuose. Į stiklainį su pomidorais supilkite šiltą aliejų. Įpilkite balzaminio acto. Užsukite dangtelį ir padėkite stiklainį į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos