Saulėje džiovinti pomidorai dehidratoriuje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Saulėje džiovinti pomidorai dehidratoriuje

Džiovinti pomidorai dehidratoriuje nuo džiovintų orkaitėje skiriasi tuo, kad elektriniame dehidratoriuje nereikia kontroliuoti kepimo proceso. Nors jis užtruks šiek tiek ilgiau. Paruoštą patiekalą galima suvynioti į stiklainius ir pasigaminti atsargų žiemai. Užkandžiams galite naudoti mėgstamus prieskonius ir prieskonines žoleles, o dėl skonio pridėti česnako. Rinkitės geros kokybės alyvuogių aliejų - jo galite nusipirkti bet kurioje maisto prekių parduotuvėje.
Gaminimo laikas
780 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
166 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Saulėje džiovinti pomidorai dehidratoriuje Žingsnis 1
Paruoškite pomidorus. Pomidorus supjaustykite apskritais griežinėliais. Sudėkite pomidorus į sietelį, pabarstykite druska (apie 2,5 valgomojo šaukšto) ir palikite 30 minučių. Išdėliokite pomidorus ant elektrinės džiovyklės vielinių lentynėlių. Įjunkite džiovyklę ir palikite džiūti 12-14 valandų.

Žingsnis 2

Saulėje džiovinti pomidorai dehidratoriuje Žingsnis 2
Sudėkite pomidorus į stiklainius. Perdėkite pomidorus į stiklainius, pabarstykite itališkomis žolelėmis ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų su česnako skiltelėmis, bet neužvirinkite. Išimkite česnakus iš aliejaus ir sudėkite ant pomidorų stiklainiuose. Į stiklainį su pomidorais supilkite šiltą aliejų. Įpilkite balzaminio acto. Užsukite dangtelį ir padėkite stiklainį į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
paruošimai, daržovių paruošimai, konservavimas, mažai kalorijų, sala, cukinijų sezonas, morkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, česnakų sezonas, ajika, be bendrų alergenų, receptų knyga, pomidorų ajika, česnakų ajika, česnakų ajika, česnakų paruošimai

Kategorijos