Publikavimo data: 2024-03-30
Saulėje džiovinti pomidorai su česnakais
Skanių džiovintų pomidorų nebūtina pirkti parduotuvėje - jų galite pasigaminti namuose. Jei Viduržemio jūros regiono užkandį su aromatinėmis žolelėmis ir česnakais sudėsite į stiklainį, turėsite puikų patiekalą žiemai. Džiovinti pomidorus namuose gana paprasta - juos reikia kelioms valandoms įdėti į orkaitę. Užkandžiams geriau naudoti "grietinėlės" veislės pomidorus - tokie pomidorai turi storą žievelę, todėl termiškai apdorojant jie nesutrūkinėja.
Žingsnis 1
Paruoškite pomidorus. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite pomidorus griežtai vieną prie kito pjautine puse į viršų. Pabarstykite pomidorus druskos, cukraus, pipirų, kapotų bazilikų ir rozmarinų mišiniu. Įdėkite šiek tiek bazilikų ir rozmarinų, ant viršaus uždėkite 5 česnako skilteles, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pomidorus laikykite įkaitintoje orkaitėje apie 4-5 valandas, naudodami konvekcinį režimą.
Žingsnis 2
Konservuokite: į stiklainį supilkite alyvuogių aliejų, įdėkite česnako skiltelę, likusius bazilikus ir rozmarinus. Sudėkite pomidorus, tada vėl žoleles ir česnako skiltelę. Šia tvarka sluoksniuokite tol, kol stiklainis bus pripildytas iki pat viršaus. Uždenkite stiklainį dangteliu ir įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos