Saulėje džiovinti pomidorai su petražolėmis ir bazilikais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Saulėje džiovinti pomidorai su petražolėmis ir bazilikais

Skanus prinokusių mažų pomidorų užkandis, kuris papildys sviestu pateptą skrebučių arba viso grūdo duonos riekelę su varške.
Gaminimo laikas
49 min.
Laikas virtuvėje
21 min.
Kalorijos
91 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.84/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Saulėje džiovinti pomidorai su petražolėmis ir bazilikais Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite į 4 skilteles ir išpjaukite šerdį. Pomidorus sudėkite į atskirą dubenį.

Žingsnis 2

Paruoškite padažą. Nupjaukite petražolių ir bazilikų lapelius, sudėkite juos į atskirą dubenį, išspauskite pusės citrinos be sėklų sultis ir supilkite alyvuogių aliejų. Tada ingredientus susmulkinkite trintuvu. Mišinį pasūdykite.

Žingsnis 3

Saulėje džiovinti pomidorai su petražolėmis ir bazilikais Žingsnis 3
Gerai sumaišykite pomidorų skilteles ir padažą. Palikite 5 minutėms.

Žingsnis 4

Saulėje džiovinti pomidorai su petražolėmis ir bazilikais Žingsnis 4
Tolygiai išdėliokite griežinėlius ant kepimo skardos, užpilkite padažu ir 40 minučių pašaukite į orkaitę ne aukštesnėje kaip 180˚C temperatūroje. Šiek tiek atidarykite orkaitę, kad pomidorai ne išvirtų, o nuvarvėtų.

Žingsnis 5

Saulėje džiovinti pomidorai su petražolėmis ir bazilikais Žingsnis 5
Iš orkaitės išimkite saulėje džiovintus pomidorus, sudėkite juos į lėkštę ir užpilkite truputį alyvuogių aliejaus. Produktą laikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos