Publikavimo data: 2024-06-08
Saulėje džiovinti pomidorai su petražolėmis ir bazilikais
Skanus prinokusių mažų pomidorų užkandis, kuris papildys sviestu pateptą skrebučių arba viso grūdo duonos riekelę su varške.
Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite į 4 skilteles ir išpjaukite šerdį. Pomidorus sudėkite į atskirą dubenį.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Nupjaukite petražolių ir bazilikų lapelius, sudėkite juos į atskirą dubenį, išspauskite pusės citrinos be sėklų sultis ir supilkite alyvuogių aliejų. Tada ingredientus susmulkinkite trintuvu. Mišinį pasūdykite.
Žingsnis 3
Gerai sumaišykite pomidorų skilteles ir padažą. Palikite 5 minutėms.
Žingsnis 4
Tolygiai išdėliokite griežinėlius ant kepimo skardos, užpilkite padažu ir 40 minučių pašaukite į orkaitę ne aukštesnėje kaip 180˚C temperatūroje. Šiek tiek atidarykite orkaitę, kad pomidorai ne išvirtų, o nuvarvėtų.
Žingsnis 5
Iš orkaitės išimkite saulėje džiovintus pomidorus, sudėkite juos į lėkštę ir užpilkite truputį alyvuogių aliejaus. Produktą laikykite šaldytuve.
Kategorijos