Publikavimo data: 2025-08-17
Saulėta moliūgų ir cukinijų sriuba su vištienos kukuliais
Nuomonė, kad moliūgai daugiausia naudojami saldiems patiekalams ir kepiniams, yra klaidinga. Kaip ir cukinija, jis yra puiki daržovė antriesiems ir pirmiesiems patiekalams. Sriubos su ja būna ne tik gražios ryškios spalvos, bet ir turtingos mineralinės sudėties, nes šios šeimos daržovės ne veltui vadinamos gydytojomis iš lovos. Tokią sriubą išvirti nebus sunku ir neužims daug laiko. Be to, jai skirtų produktų galima įsigyti visose parduotuvėse, ir jie yra nebrangūs.
Žingsnis 1
Cukiniją ir moliūgą supjaustykite kubeliais. Pakepinkite jas puode su ištirpintu sviestu, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Į puodą įpilkite 1 litrą vandens, užvirinkite ir virkite daržoves 10-15 minučių. Tada sriubą sutrinkite trintuvu iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 3
Susmulkinkite svogūną ir mėsą blenderiu, kol susmulkinsite. Supilkite džiūvėsėlius ir smulkiai supjaustytus krapus. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus ir sudėkite juos į sriubą. Kukuliams išplaukus, virkite dar 10 minučių.
Kategorijos