Publikavimo data: 2025-08-18
Saulėtos moliūgų paplotėliai
Šis receptas paįvairins žiemos meniu. Jis patiks tiems, kurie mėgsta moliūgų patiekalus.
Žingsnis 1
Nuluptą moliūgą (400 g grynojo svorio) supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į puodą. Įpilkite 2 šaukštus vandens ir uždenkite dangčiu. Moliūgas turi tapti minkštas. Išpilkite skystį iš puodo.
Žingsnis 2
Moliūgą sutrinkite šakute arba trintuvu. Tyrę atvėsinkite.
Žingsnis 3
Į tyrę įmaišykite kiaušinį, cukrų ir miltus. Gerai išmaišykite. Tešlos konsistencija turėtų priminti tirštą grietinę. Jei taip nėra, reikia įberti šiek tiek miltų.
Žingsnis 4
Kepkite paplotėlius ant gerai įkaitintos keptuvės, iš anksto pateptos aliejumi.
Kategorijos