Senelės koldūnų sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Senelės koldūnų sriuba

Kaimo maistas garsėja nuostabiu skoniu, o močiutės sriubą su koldūnais mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji. Šiam gardžiam patiekalui gaminti naudojami įvairūs gaminimo būdai, tačiau pagrindas visada tas pats. Sultinys turi būti lengvas ir būtinai vištienos, nes rekomenduojama imti paukščio krūtinėlę. Kad patiekalas nebūtų perkrautas, geriau rinktis pačias pagrindines daržoves: morkas, bulves ir svogūnus. Laikydamiesi recepto, galite gauti kvapnią sočią sriubą, kuri taps stalo puošmena ir patiks net patiems mažiausiems.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
140 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Senelės koldūnų sriuba Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Sudėkite vištieną į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite ant didelės ugnies, kol susidarys putos. Tada sumažinkite ugnį, pasūdykite sultinį ir virkite mėsą, kol suminkštės.

Žingsnis 2

Senelės koldūnų sriuba Žingsnis 2
Paruoškite mišrainę. Svogūnus supjaustykite kubeliais, o morkas sutarkuokite vidutinio dydžio tarka. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir palaukite, kol jis įkais. Sudėkite morkas ir svogūnus. Kepkite daržoves, kol jos taps auksinės spalvos. Gautą mišinį perkelkite į nedidelę lėkštę.

Žingsnis 3

Senelės koldūnų sriuba Žingsnis 3
Paruoškite koldūnų tešlą. Miltus suberkite į dubenį, įberkite druskos. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tešla turi būti tiršta.

Žingsnis 4

Senelės koldūnų sriuba Žingsnis 4
Paruoškite sriubą. Išimkite iš puodo išvirtą vištieną, atvėsinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Jei yra kaulų, išimkite juos. Bulves supjaustykite kubeliais. Sudėkite kubeliais supjaustytas bulves į sultinį, užvirinkite ant didelės ugnies ir sumažinkite ugnį iki mažos. Kai bulvės beveik išvirs, į puodą pradėkite pilti koldūnus. Į sriubą sudėkite vištieną, kepsnį, pipirus ir lauro lapą. Išjunkite ugnį, kai tik koldūnai išplauks.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos