Publikavimo data: 2024-05-20
Sriuba su bulvių koldūnais
Norint pasigaminti bulvių koldūnų sriubą, reikia vidutinio krakmolo kiekio bulvių, pavyzdžiui, "Red Scarlet" arba "Zhukovsky". Jei krakmolo bus per mažai, mišinys bus per lipnus, todėl minkydami tešlą turėsite pridėti daugiau krakmolo. Norėdami patikrinti krakmolingumą, perpjaukite bulves per pusę ir patrinkite puseles vieną į kitą. Sujunkite jas, suimkite viršutinę pusę ir pakelkite. Jei apatinė pusė prilimpa, bulvėje yra daug krakmolo, o jei nukrenta, jo nepakanka.
Žingsnis 1
Paruoškite kepsnį. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Į sviestą sudėkite svogūną ir kepkite, kol suminkštės (2-3 min.). Sudėkite morkas ir kepkite, kol svogūnai taps auksiniai.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite sriubą. Sudėkite vištienos sparnelius į puodą su vandeniu. Užvirinkite ir nugriebkite putas. Įdėkite lauro lapą, pipirus ir 1 šaukštelį druskos. Į sultinį sudėkite apkeptą svogūną ir morką. Užvirus troškinkite, kol mėsa išvirs, apie 20-25 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite bulves koldūnams. Bulves virkite pasūdytame vandenyje apie 20-25 minutes, kol suminkštės. Tada atvėsinkite ir sutrinkite. Įmaišykite kiaušinį, miltus ir žiupsnelį druskos. Užminkykite tvirtą tešlą.
Žingsnis 4
Paruoškite bulvių koldūnus. Bulvių tešlą iškočiokite į ploną dešrelę ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Naudodami skepetaitę, krėskite koldūnus į puodą su verdančia sriuba ir virkite 5 minutes. Nuimkite sriubą nuo ugnies.
Kategorijos