Sriuba su koldūnais ant vištienos sultinio pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Sriuba su koldūnais ant vištienos sultinio

Koldūnai - tai nedideli miltiniai gaminiai, daugiausia pagaminti iš miltų ir kiaušinių. Koldūnai verdami vandenyje arba sultinyje ir kepami. Koldūnų forma priklauso nuo tešlos, iš kurios jie gaminami, konsistencijos. Sriuba su koldūnais ant vištienos sultinio yra vienas dažniausių miltinių kukulų gaminimo variantų, ir nenuostabu - koldūnai puikiai dera su vištiena. Vištienos sultinio su koldūnais gaminimas pagal receptą žingsnis po žingsnio pareikalaus šiek tiek pastangų ir laiko.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
47 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sriuba su koldūnais ant vištienos sultinio Žingsnis 1
Išvirkite vištienos sultinį. Sudėkite vištienos gabalėlius į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite ant vidutinės ugnies, užvirinkite ir nugriebkite putas skepetaite. Sumažinkite kaitrą iki silpnos. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite sultinį virti 1 valandą. Baigiant virti įberkite druskos, pipirų žirnelių ir lauro lapų.

Žingsnis 2

Sriuba su koldūnais ant vištienos sultinio Žingsnis 2
Paruoškite koldūnų tešlą. Dubenyje įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Tešlą nuolat maišykite, tada įberkite 2 valgomuosius šaukštus persijotų miltų. Supilkite saulėgrąžų aliejų ir dar kartą išmaišykite. Iš keptuvės paimkite kelis šaukštus karšto sultinio ir nuolat maišydami supilkite į tešlą. Suberkite likusius persijotus miltus ir išmaišykite iki vientisos tirštos konsistencijos.

Žingsnis 3

Sriuba su koldūnais ant vištienos sultinio Žingsnis 3
Į sultinį sudėkite daržoves. Sultinį perkoškite, atskirkite mėsą nuo kaulų, sudėkite mėsą į sriubą ir užvirinkite. Į sriubą sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves ir virkite apie 7 minutes. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Sudėkite svogūnus, morkas ir kepkite 10 minučių, kol suminkštės. Sudėkite kepsnius į sultinį ir išmaišykite.

Žingsnis 4

Sriuba su koldūnais ant vištienos sultinio Žingsnis 4
Koldūnus išvirkite sriuboje. Vienu šaukštu semkite tešlą, o kitu atsargiai stumkite ją į puodą. Kai koldūnai pakils ir padidės, išjunkite ugnį, uždenkite puodą dangčiu ir palikite sriubą pastovėti 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos