Publikavimo data: 2024-05-20
Sriuba su koldūnais ant vištienos sultinio
Koldūnai - tai nedideli miltiniai gaminiai, daugiausia pagaminti iš miltų ir kiaušinių. Koldūnai verdami vandenyje arba sultinyje ir kepami. Koldūnų forma priklauso nuo tešlos, iš kurios jie gaminami, konsistencijos. Sriuba su koldūnais ant vištienos sultinio yra vienas dažniausių miltinių kukulų gaminimo variantų, ir nenuostabu - koldūnai puikiai dera su vištiena. Vištienos sultinio su koldūnais gaminimas pagal receptą žingsnis po žingsnio pareikalaus šiek tiek pastangų ir laiko.
Žingsnis 1
Išvirkite vištienos sultinį. Sudėkite vištienos gabalėlius į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite ant vidutinės ugnies, užvirinkite ir nugriebkite putas skepetaite. Sumažinkite kaitrą iki silpnos. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite sultinį virti 1 valandą. Baigiant virti įberkite druskos, pipirų žirnelių ir lauro lapų.
Žingsnis 2
Paruoškite koldūnų tešlą. Dubenyje įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Tešlą nuolat maišykite, tada įberkite 2 valgomuosius šaukštus persijotų miltų. Supilkite saulėgrąžų aliejų ir dar kartą išmaišykite. Iš keptuvės paimkite kelis šaukštus karšto sultinio ir nuolat maišydami supilkite į tešlą. Suberkite likusius persijotus miltus ir išmaišykite iki vientisos tirštos konsistencijos.
Žingsnis 3
Į sultinį sudėkite daržoves. Sultinį perkoškite, atskirkite mėsą nuo kaulų, sudėkite mėsą į sriubą ir užvirinkite. Į sriubą sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves ir virkite apie 7 minutes. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Sudėkite svogūnus, morkas ir kepkite 10 minučių, kol suminkštės. Sudėkite kepsnius į sultinį ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Koldūnus išvirkite sriuboje. Vienu šaukštu semkite tešlą, o kitu atsargiai stumkite ją į puodą. Kai koldūnai pakils ir padidės, išjunkite ugnį, uždenkite puodą dangčiu ir palikite sriubą pastovėti 10-15 minučių.
Kategorijos