Publikavimo data: 2024-05-20
Sriuba su koldūnais ir mėsa
Miltinius arba bulvinius koldūnus galima virti kaip atskirą patiekalą, patiekti kaip garnyrą su mėsa ar daržovėmis arba kartu su jais virti sriubą su bet kokiu sultiniu - mėsos ar daržovių. Taip pat yra receptų su saldžiais koldūnais. Tačiau labiausiai paplitę vis dėlto yra pirmieji patiekalai, pavyzdžiui, sotūs ir šildantys koldūnai su jautienos sultiniu. Elastingi ir purūs koldūnai iš miltų, kiaušinių ir žolelių padarys sriubą su mėsa sotesnę ir sėkmingai pakeis įprastus ryžius ar makaronus sultinyje.
Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Jautieną nuplaukite ir sudėkite į gilų puodą. Užpilkite vandeniu ir pastatykite ant didelės ugnies, nepamiršdami nubraukti putų, kol mėsa verda. Jautienai užvirus, į vandenį įberkite druskos, lauro lapą, juodųjų pipirų žirnelius ir vieną visą svogūną. Ant mažiausios ugnies virkite sultinį 2 valandas, tada sultinį perkoškite.
Žingsnis 2
Paruoškite sriubai skirtas daržoves. Bulves dar kartą nuplaukite po tekančiu vandeniu ir supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite antrąjį svogūną. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės, maždaug 7-9 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite koldūnų tešlą. Dubenyje šakute šiek tiek suplakite vištienos kiaušinius ir įberkite druskos. Smulkiai supjaustykite krapus ir įmaišykite į kiaušinius. Į dubenį atsargiai supilkite miltus ir išminkykite iki neaštrios, standžios tešlos be gumuliukų.
Žingsnis 4
Išvirkite daržoves. Iš sultinio išimkite mėsą, supjaustykite ją nedideliais gabalėliais ir sudėkite atgal į puodą. Uždėkite sultinį ant didelės ugnies, užvirinkite, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Sudėkite bulves, keptas morkas ir svogūnus, tada sumažinkite ugnį. Bulves ir daržoves virkite 5-7 minutes.
Žingsnis 5
Į sriubą sudėkite koldūnus. Šaukšteliu, pamirkytu sultinyje, suberkite dalį tešlos į sriubą ir įmeskite ją į sriubą, padedami antru šaukšteliu. Taip iš visos tešlos suformuokite koldūnus. Švelniai išmaišykite ir virkite sriubą, kol koldūnai išplauks. Tada išjunkite ugnį ir leiskite sriubai su koldūnais ir mėsa pastovėti 20 minučių.
Kategorijos