Senoji Maskvos žuvienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Senoji Maskvos žuvienė

Cholebka rusų kalboje buvo sriuba, virta ant daržovių. Ji buvo valgoma ir karšta, ir šalta. Šiais laikais yra daugybė variacijų čeburekų tema, tačiau šis receptas yra senovinis. Senoji Maskvos chlebka tradiciškai verdama moliniuose puoduose, tačiau ją galite virti ir paprastame puode. Patiekalo pikantiškumas tas, kad sriubą sudaro dviejų rūšių mėsa - jautiena ir vištiena. Žuvienė yra turtingo skonio, nes, be įprastų bulvių, joje yra grybų ir saldžiųjų pipirų.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
100 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.89/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Senoji Maskvos žuvienė Žingsnis 1
Išvirkite jautienos sultinį. Sudėkite mėsą į puodą ir užpilkite 3 litrais vandens. Virkite 40 minučių, kartkartėmis nugriebdami putas.

Žingsnis 2

Senoji Maskvos žuvienė Žingsnis 2
Išvirkite bulves ir vištieną. Bulves ir vištieną sudėkite į sultinį. Užvirus virkite 10 minučių.

Žingsnis 3

Senoji Maskvos žuvienė Žingsnis 3
Paruoškite mišrainę. Keptuvėje pakepinkite svogūną ir morkas, kol jie pusiau apkeps, maždaug 3-5 minutes. Į keptuvę suberkite pjaustytas paprikas ir grybus. Kepkite dar 5 minutes. Tada sudėkite pomidorų pastą, druską ir pipirus, išmaišykite ir kepkite dar 2 minutes.

Žingsnis 4

Senoji Maskvos žuvienė Žingsnis 4
Sudėkite pagrindus ir baigkite virti sriubą. Perpilkite padažą į sultinį ir virkite sriubą 10 minučių. Nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite 30 minučių, kad prisitrauktų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos