Publikavimo data: 2024-04-17
Senoji Maskvos žuvienė
Cholebka rusų kalboje buvo sriuba, virta ant daržovių. Ji buvo valgoma ir karšta, ir šalta. Šiais laikais yra daugybė variacijų čeburekų tema, tačiau šis receptas yra senovinis. Senoji Maskvos chlebka tradiciškai verdama moliniuose puoduose, tačiau ją galite virti ir paprastame puode. Patiekalo pikantiškumas tas, kad sriubą sudaro dviejų rūšių mėsa - jautiena ir vištiena. Žuvienė yra turtingo skonio, nes, be įprastų bulvių, joje yra grybų ir saldžiųjų pipirų.
Žingsnis 1
Išvirkite jautienos sultinį. Sudėkite mėsą į puodą ir užpilkite 3 litrais vandens. Virkite 40 minučių, kartkartėmis nugriebdami putas.
Žingsnis 2
Išvirkite bulves ir vištieną. Bulves ir vištieną sudėkite į sultinį. Užvirus virkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite mišrainę. Keptuvėje pakepinkite svogūną ir morkas, kol jie pusiau apkeps, maždaug 3-5 minutes. Į keptuvę suberkite pjaustytas paprikas ir grybus. Kepkite dar 5 minutes. Tada sudėkite pomidorų pastą, druską ir pipirus, išmaišykite ir kepkite dar 2 minutes.
Žingsnis 4
Sudėkite pagrindus ir baigkite virti sriubą. Perpilkite padažą į sultinį ir virkite sriubą 10 minučių. Nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite 30 minučių, kad prisitrauktų.
Kategorijos