Publikavimo data: 2024-02-04
Šerno šerno šurpa receptas
Šerno šurpa - egzotiškas patiekalas, nes dažniausiai šurpa gaminama iš avienos arba jautienos. Jei jums pasisekė gauti šio gyvūno mėsos, būtinai paruoškite šurpą iš jos. Receptas, pagal kurį šurpą galima gaminti namuose, yra kuo paprastesnis: pirmiausia išvirkite šerno mėsą, tada sudėkite likusius produktus ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol bus paruošta. Prieš verdant šerno mėsą galima apkepti ant įkaitintos keptuvės apie 5-7 minutes.
Žingsnis 1
Šerno mėsą nuplaukite po tekančiu vandeniu, šiek tiek nusausinkite ir supjaustykite bet kokio dydžio gabalėliais. Nulupkite svogūnus, morkas ir bulves ir supjaustykite batonais. Nuplaukite pomidorus ir susmulkinkite juos mėsmale. Nuplaukite paprikas, pašalinkite kotelius, išimkite vidines pertvaras ir sėklas, supjaustykite jas atsitiktinai. Nulupkite česnaką ir stambiai sukapokite. Nuplaukite prieskonines žoleles, nusausinkite ant popierinių rankšluosčių ir susmulkinkite.
Žingsnis 2
Išvirkite šerno mėsą. Sudėkite mėsos gabalėlius į gilų puodą, užpilkite vandeniu (apie 2 litrus) ir virkite ant vidutinės ugnies 60-120 minučių, nepamiršdami nuimti virimo metu susidariusių putų.
Žingsnis 3
Sudėkite daržoves prie mėsos. Į puodą su šerno mėsa sudėkite smulkintą svogūną, morkas ir bulves. Virkite 15 minučių. Tada sudėkite pipirus, pjaustytus pomidorus, druską, juoduosius pipirus, zirą ir kalendrą, virkite 15 minučių. Tada į šurpą supilkite česnaką, uždenkite dangčiu ir palikite brinkti dar 15 minučių.
Žingsnis 4
Į gilias serviravimo lėkštes supilkite šernienos šurpą, gausiai pabarstykite smulkintais žalumynais.
Kategorijos