Publikavimo data: 2024-09-16
Sezame kepti karbonadai.
Azijos virtuvėje mėsa ruošiama ne taip dažnai kaip žuvis, tačiau ji ne mažiau skani! Rytų šalyse virėjai į patiekalus labai dažnai deda sezamo ir sojų padažo. Būtent tai ir siūloma dabar! Kiaulienos karbonadą galima labai skaniai paruošti pridėjus keletą papildomų ingredientų. Apkepkite kiaulienos nugarinę su pusžiedžiais svogūnų, įberkite miltų, kad sutirštėtų. Sojų padažas paįvairins patiekalo skonį, o sezamo sėklos jį papuoš! Patiekdami sezamu apkeptą karbonadą nepamirškite lazdelių!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentos supjaustykite karbonadą dideliais kubeliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Paimkite didelę keptuvę aukštais kraštais ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Sudėkite mėsą į keptuvę ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Į keptuvę suberkite svogūnus, miltus ir kepkite dar 5 minutes, kol svogūnai iškeps. Jie turėtų būti minkšti ir auksinės spalvos. Sumažinkite kaitrą iki silpnos. Į keptuvę įpilkite šiek tiek vandens ir sezamo sėklų. Kiaulieną troškinkite po uždaru dangčiu 20 minučių. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens, kad mėsa nesudegtų. Baigus virti, įpilkite sojų padažo ir virkite dar minutę. Įvertinkite patiekalą pagal skonį, tada, jei reikia, įberkite druskos ir pipirų. Paruošta!
Kategorijos