Publikavimo data: 2025-08-20
Sezame marinuotas kiaulienos kepsnys
Visi mėsos mėgėjai mano, kad kiaulienos kepsnys yra skaniausia mėsa. Citrinų ir sojų sultyse, su česnakais, aromatiniais prieskoniais, kvapniomis žolelėmis, alyvuogių aliejuje ir sezamo sėklose marinuotas kepsnys, keptas ant grotelių, tampa toks minkštas ir sultingas, kad kiekvienas kąsnis tirpsta burnoje.
Žingsnis 1
Kiaulienos karbonadą supjaustykite 2-2,5 cm storio griežinėliais, turėtumėte turėti 6-8 kepsnius. Dabar paruoškite marinatą: į didelį dubenį supilkite sojų padažą, citrinos sultis, sudėkite imbierą, džiovintą česnaką, pipirų ir žolelių mišinį, druskos pagal skonį, gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoštą kepsnį perkelkite į dubenį su marinatu ir gerai išmaišykite. Kepsniai turi būti visiškai apsemti marinatu, bet jei jo nepakanka, įpilkite šiek tiek vandens. Uždenkite dangčiu arba maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 3
Elektrinį grilį patepkite alyvuogių aliejumi, gerai įkaitinkite ir kepkite kiaulienos kepsnius 5-6 minutes, ne ilgiau, kad jie neišdžiūtų, nes mėsa yra gerai marinuota. Perkelkite kepsnius į dubenį ir uždengę folija 10 minučių palaikykite garuose.
Kategorijos