Sezame marinuotas kiaulienos kepsnys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Sezame marinuotas kiaulienos kepsnys

Visi mėsos mėgėjai mano, kad kiaulienos kepsnys yra skaniausia mėsa. Citrinų ir sojų sultyse, su česnakais, aromatiniais prieskoniais, kvapniomis žolelėmis, alyvuogių aliejuje ir sezamo sėklose marinuotas kepsnys, keptas ant grotelių, tampa toks minkštas ir sultingas, kad kiekvienas kąsnis tirpsta burnoje.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
148 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.1/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Sezame marinuotas kiaulienos kepsnys Žingsnis 1
Kiaulienos karbonadą supjaustykite 2-2,5 cm storio griežinėliais, turėtumėte turėti 6-8 kepsnius. Dabar paruoškite marinatą: į didelį dubenį supilkite sojų padažą, citrinos sultis, sudėkite imbierą, džiovintą česnaką, pipirų ir žolelių mišinį, druskos pagal skonį, gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Sezame marinuotas kiaulienos kepsnys Žingsnis 2
Paruoštą kepsnį perkelkite į dubenį su marinatu ir gerai išmaišykite. Kepsniai turi būti visiškai apsemti marinatu, bet jei jo nepakanka, įpilkite šiek tiek vandens. Uždenkite dangčiu arba maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 3

Sezame marinuotas kiaulienos kepsnys Žingsnis 3
Elektrinį grilį patepkite alyvuogių aliejumi, gerai įkaitinkite ir kepkite kiaulienos kepsnius 5-6 minutes, ne ilgiau, kad jie neišdžiūtų, nes mėsa yra gerai marinuota. Perkelkite kepsnius į dubenį ir uždengę folija 10 minučių palaikykite garuose.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, kiaulienos patiekalai, paprastai, aštriai, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, kepsniai, kiaulienos kepsniai, Naujųjų metų išvakarių šventė, be įprastų alergenų, namų receptai, receptų knyga, kiaulienos vakarienė

Kategorijos