Publikavimo data: 2025-08-18
Sezamo jautienos kepsnys
Jautiena yra puikus geležies ir baltymų šaltinis. Tokie baltymai yra būtini žmogaus organizmui, nes juose gausu nepakeičiamųjų aminorūgščių. Dar vienas jautienos privalumas yra tas, kad ji padeda auginti raumenų masę. Kulinarijoje rekomenduojama termiškai apdoroti, kartu reikėtų pažymėti, kad yra patiekalų, pagamintų iš žalios jautienos. Dažniausiai iš jautienos gaminami kotletai, dešrelės, sultiniai ir, žinoma, jautienos kepsniai, kurie šiandien labai populiarūs visame pasaulyje.
Žingsnis 1
Sumaišykite sojų padažą, augalinį aliejų, citrinos sultis, sezamo sėklas ir medų. Mišiniu aptepkite mėsos gabalėlius. Kepimo indą skersai uždenkite folija. Į formą sudėkite mėsos gabalėlius.
Žingsnis 2
Gerai suvyniokite mėsą į foliją. Pašaukite formą į įkaitintą 200 laipsnių Celsijaus orkaitę 50 minučių.
Kategorijos