Publikavimo data: 2024-05-25
Shulium
"Shulum" yra tikras Kaukazo virtuvės kulinarinis šedevras. Įdomu tai, kad daugelis žmonių šią sriubą verda po atviru dangumi, net nežinodami jos kilmės. Klasikinis šulumas verdamas iš avienos, tačiau galima naudoti vištieną, kiaulieną ir jautieną. Šulum puikiai sušildo žiemą ir pasotina karštą vasarą. Nuo neįprasto skonio neįmanoma atsiplėšti, todėl būkite pasiruošę dar. Pabandykite pasigaminti šią sočią sriubą ir ji tikrai taps mėgstamiausia ant stalo.
Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Sudėkite mėsą į katilą, įdėkite visą svogūną ir salierą. Užpilkite ingredientus vandeniu ir virkite ant didelės ugnies. Kai susidarys putos, jas nuimkite, sultinį pasūdykite, sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite mėsą apie 2 valandas.
Žingsnis 2
Išvirkite sriubą. Po dviejų valandų iš sultinio išimkite svogūnus, salierus ir mėsą. Mėsą supjaustykite dideliais gabalais ir sudėkite atgal, į katilą sudėkite bulves ir baklažanus. Uždekite ugnį ant didelės ugnies. Kai sultinys užvirs, sudėkite morkas, supjaustytus svogūnus ir paprikas. Po 5 minučių sudėkite pomidorus ir druską. Vėl sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite patiekalą po uždengtu dangčiu apie 30 minučių.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Į išvirtą sriubą sudėkite česnakus ir krapus, supilkite zirą. Pačioje pabaigoje įberkite raudonėlio ir raudonųjų pipirų. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 5 minutes pastovėti po dangčiu.
Kategorijos