Publikavimo data: 2025-08-19
Sicilietiško stiliaus ant grotelių kepti kotletai
Italija gali pelnytai didžiuotis savo virtuve, nes per šimtmečius jos įtaka pasklido po visus žemės kampelius, o jos elementai pateko į kitų tautų virtuves. Regioninė virtuvė yra svarbus Italijos kultūros sluoksnis. Visi žino legendinius Bolonijos spagečius ir neapolietišką picą. Kitas įdomus regioninis patiekalas - sicilietiški kotletai. Tai nepaprastai skanus ir originalus patiekalas, kurio pagrindinis akcentas - ant grotelių keptos ir aromatingos žolelės maltiniuose.
Žingsnis 1
Dideliame dubenyje sumaišykite maltą jautieną, mirkytą šoninę, tarkuotą svogūną ir česnaką, žalią kiaušinį, kapotas petražoles ir stambiai tarkuotą sūrį. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Iš faršo suformuokite vienodus plokščius kotletus ir kepkite juos ant įkaitinto grilio be aliejaus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos