Publikavimo data: 2024-06-15
Silkės skrebučiai
Nė viena rusiška šventė neapsieina be silkės. Tai lengvai prieinama ir labai skani žuvis. Joje gausu vitaminų ir riebiųjų rūgščių, o jos kaloringumas yra vidutinis. Silkę galima valgyti žalią, tačiau populiariausia yra sūdyta arba marinuota žuvis. Konservuotos silkės geriau atsisakyti. Konservuotuose produktuose praktiškai nėra naudingų medžiagų. Todėl svarbu pirkti šviežią, atšaldytą arba šviežiai užšaldytą žuvį ir sūdyti ją patiems. Iš silkės gaunami puikūs užkandžiai. Pavyzdžiui, skrebučiai.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Kiaušinius sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į dubenį. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir sudėkite į kiaušinius. Pagardinkite majonezu, druska, pipirais ir viską gerai išmaišykite. Silkę supjaustykite porcijomis.
Žingsnis 2
Baigkite ruošti skrebučius. Supjaustykite duoną riekelėmis. Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi, sudėkite duoną ir kepkite iš vienos pusės 2-3 minutes. Padėkite duonos riekes į lėkštę apkepta puse į viršų. Ant apkeptos pusės užtepkite kiaušinio įdaro ir uždėkite silkės gabalėlį.
Kategorijos