Silkės skrebučiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Silkės skrebučiai

Nė viena rusiška šventė neapsieina be silkės. Tai lengvai prieinama ir labai skani žuvis. Joje gausu vitaminų ir riebiųjų rūgščių, o jos kaloringumas yra vidutinis. Silkę galima valgyti žalią, tačiau populiariausia yra sūdyta arba marinuota žuvis. Konservuotos silkės geriau atsisakyti. Konservuotuose produktuose praktiškai nėra naudingų medžiagų. Todėl svarbu pirkti šviežią, atšaldytą arba šviežiai užšaldytą žuvį ir sūdyti ją patiems. Iš silkės gaunami puikūs užkandžiai. Pavyzdžiui, skrebučiai.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
214 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.87/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Silkės skrebučiai Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Kiaušinius sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į dubenį. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir sudėkite į kiaušinius. Pagardinkite majonezu, druska, pipirais ir viską gerai išmaišykite. Silkę supjaustykite porcijomis.

Žingsnis 2

Silkės skrebučiai Žingsnis 2
Baigkite ruošti skrebučius. Supjaustykite duoną riekelėmis. Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi, sudėkite duoną ir kepkite iš vienos pusės 2-3 minutes. Padėkite duonos riekes į lėkštę apkepta puse į viršų. Ant apkeptos pusės užtepkite kiaušinio įdaro ir uždėkite silkės gabalėlį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos