Publikavimo data: 2024-06-09
Šiltos salotos su jūros gėrybėmis ir pomidorais
Nė vienas šventinis valgis neapsieina be salotų. Kai tradicinės "Olivjė" ir "Silkė po kailiniais" taps nuobodžios, savo šeimą ir svečius galite palepinti išskirtinėmis jūros gėrybių salotomis. Švelnus virtų kiaušinių, salotų lapų ir jūros gėrybių derinys sojų padaže su pomidorų rūgštumu sukuria nuostabią skonio harmoniją.
Žingsnis 1
Lašišos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kartu su krevetėmis, midijomis ir kalmarais siųskite į keptuvę ir kepkite alyvuogių aliejuje, kol atsiras šviesiai auksinė plutelė. Tada paruoškite padažą: sumaišykite sojų padažą su citrinos sultimis. Aisbergo salotas suplėšykite rankomis į mažus gabalėlius.
Žingsnis 2
Kiaušinius supjaustykite kubeliais, pomidorus griežinėliais ir sumaišykite giliame dubenyje su smulkintais salotų lapais. Jūros gėrybes pamerkite į padažą ir sudėkite ant likusių salotų ingredientų. Viską užpilkite padažu ir išmaišykite. Šiltos jūros gėrybių salotos paruoštos.
Kategorijos