Publikavimo data: 2024-10-22
Šiltos salotos su keptais burokėliais ir sūriu
Salotas su keptais burokėliais ir sūriu geriausia patiekti šiltas, kad galėtumėte pajusti aštriai saldžiame padaže mirkytų daržovių skonį. Sėkmingiausiai dominuojančio produkto privalumus išryškins Adygea sūris. O prancūziškos garstyčios padės pagardinti salotas. Kedro riešutus recepte galima pakeisti graikiniais riešutais, tada patiekalas bus ekonomiškesnis.
Žingsnis 1
Apkepkite burokėlius. Burokėlių griežinėlius sumaišykite su balzaminiu actu, medumi, sojų padažu ir 2 valgomaisiais šaukštais aliejaus. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir kepkite orkaitėje, kol suminkštės (apie 20-30 min.). Tada šiek tiek atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite likusias salotas. Sūrį supjaustykite 2 x 2 cm griežinėliais. Kepkite iki rudos spalvos keptuvėje su 1/2 valgomojo šaukšto aliejaus, šiek tiek atvėsinkite. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite kedro riešutus. Padažui garstyčias sumaišykite su grietine ir likusiu aliejumi, išmaišykite.
Žingsnis 3
Formuokite patiekalą. Į salotinę sudėkite mėtas ir salotas, sudėkite burokėlius, sūrį ir riešutus. Supilkite padažą ir išmaišykite.
Kategorijos