Publikavimo data: 2024-06-09
Širdinga jautienos sriuba "kharcho
Ryškus gruzinų virtuvės atstovas - charčo sriuba. Šią aštrią, sultingą, skanią ir aromatingą sriubą pamėgo ir slavai, kurie mielai ją įtraukia į savo racioną. Slyvų padažas tkemali, žolelės khmeli - suneli, česnakai, aitriosios paprikos daro sriubą tokią apetitišką ir viliojančią. Visi šie prieskoniai, be kita ko, turi tikrų gydomųjų savybių. Charcho paruošimas yra stebėtinai paprastas.
Žingsnis 1
Mėsą užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Užvirus vandenį nupilkite, supilkite naują vandenį, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite, kol mėsa bus paruošta, nugriebkite putas. Svogūną supjaustykite ketvirčiais žiedų, česnaką - mažais kubeliais, morką sutarkuokite stambia tarka. Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje, kol taps skaidrūs, tada sudėkite morkas ir kepkite, kol pusiau iškeps.
Žingsnis 2
Į keptuvę supilkite tarkuotus pomidorus (arba pomidorų pastą, atskiestą vandeniu) ir išmaišykite. Į keptuvę supilkite tkemali padažą, česnaką, hopli-suneli ir aitriąją papriką be sėklų, supjaustytą plonomis juostelėmis. Išmaišykite, pavirkite 5 minutes ir išjunkite ugnį.
Žingsnis 3
Išimkite mėsą iš sultinio, supjaustykite ją gabalėliais ir sudėkite atgal į sultinį. Į sultinį suberkite ryžius. Užvirus sultiniui, į puodą suberkite keptas daržoves su prieskoniais ir druska. Virkite, kol ryžiai išvirs (20 minučių). Sumažinkite ugnį, sudėkite susmulkintas žoleles ir lauro lapą. Užvirinkite, uždenkite ir nukelkite nuo ugnies. Leiskite sriubai pastovėti 15 minučių.
Kategorijos