Širdinga žirnių sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Širdinga žirnių sriuba

Žirniai yra ankštinių šeimos augalai, kilę iš Europos ir Afrikos Viduržemio jūros regiono. Žirniai vartojami nuo akmens amžiaus, ir tai nenuostabu, nes žirnių patiekalai yra labai sotūs ir maistingi. Be to, žirniuose gausu daug baltymų ir skaidulų, jie teigiamai veikia virškinimą. Žirniai taip pat gerai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą. Be to, žirnių patiekalai yra baltymų šaltinis, todėl puikiai tinka vegetarams ir sportininkams.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
183 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Širdinga žirnių sriuba Žingsnis 1
Nuplaukite ir nuvalykite daržoves. Bulves ir svogūnus supjaustykite kubeliais, morkas - šiaudeliais.

Žingsnis 2

Širdinga žirnių sriuba Žingsnis 2
Kai žirniai bus beveik išvirę, sudėkite daržoves. Kai bulvės bus beveik paruoštos, sudėkite rūkytą mėsą ir virkite dar 5 minutes. Įberkite druskos ir prieskonių, virkite dar porą minučių. Išjunkite ir palikite pastovėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, grūdų ir ankštinių sriubos, sriubos, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, receptų knyga, bulguro sriubos, pomidorų pastos sriubos

Kategorijos