Publikavimo data: 2024-06-09
Širdinga žirnių sriuba
Žirniai yra ankštinių šeimos augalai, kilę iš Europos ir Afrikos Viduržemio jūros regiono. Žirniai vartojami nuo akmens amžiaus, ir tai nenuostabu, nes žirnių patiekalai yra labai sotūs ir maistingi. Be to, žirniuose gausu daug baltymų ir skaidulų, jie teigiamai veikia virškinimą. Žirniai taip pat gerai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą. Be to, žirnių patiekalai yra baltymų šaltinis, todėl puikiai tinka vegetarams ir sportininkams.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nuvalykite daržoves. Bulves ir svogūnus supjaustykite kubeliais, morkas - šiaudeliais.
Žingsnis 2
Kai žirniai bus beveik išvirę, sudėkite daržoves. Kai bulvės bus beveik paruoštos, sudėkite rūkytą mėsą ir virkite dar 5 minutes. Įberkite druskos ir prieskonių, virkite dar porą minučių. Išjunkite ir palikite pastovėti.
Kategorijos