Širdingas gratinas su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Širdingas gratinas su vištiena

Apetitiška, apkepta apkepo su vištiena plutelė sužavės net išrankius valgytojus. Sodrus, kreminiu padažu išteptas patiekalas su sūrio plutele puikiai papildys šventinį stalą ir nustebins subtiliu skoniu. Vištienos filė šiame patiekale bus sultingesnė ir minkštesnė.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
166 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Širdingas gratinas su vištiena Žingsnis 1
Supjaustykite filė nedideliais gabalėliais, pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių ir kepkite keptuvėje svieste, kol taps auksinės spalvos. Tada kepimo formą patepkite aliejumi ir išspauskite porą česnako skiltelių.

Žingsnis 2

Širdingas gratinas su vištiena Žingsnis 2
Grietinėlę sumaišykite su 50 g sviesto, tada sudėkite tarkuotą parmezaną. Pusę bulvių išdėliokite lygiu sluoksniu, ant viršaus užberkite šiek tiek druskos, užpilkite pusę paruošto padažo, tada lygiu sluoksniu išdėliokite keptą filė ir vėl bulves. Užpilkite likusiu padažu ir pabarstykite sūriu.

Žingsnis 3

Širdingas gratinas su vištiena Žingsnis 3
Uždenkite folija ir dėkite į orkaitę 1 valandai. Likus 15 minučių iki kepimo nuimkite foliją, kad išgaruotų skysčio perteklius ir sūris paruduotų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos