Publikavimo data: 2024-05-25
Širdingas gratinas su vištiena
Apetitiška, apkepta apkepo su vištiena plutelė sužavės net išrankius valgytojus. Sodrus, kreminiu padažu išteptas patiekalas su sūrio plutele puikiai papildys šventinį stalą ir nustebins subtiliu skoniu. Vištienos filė šiame patiekale bus sultingesnė ir minkštesnė.
Žingsnis 1
Supjaustykite filė nedideliais gabalėliais, pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių ir kepkite keptuvėje svieste, kol taps auksinės spalvos. Tada kepimo formą patepkite aliejumi ir išspauskite porą česnako skiltelių.
Žingsnis 2
Grietinėlę sumaišykite su 50 g sviesto, tada sudėkite tarkuotą parmezaną. Pusę bulvių išdėliokite lygiu sluoksniu, ant viršaus užberkite šiek tiek druskos, užpilkite pusę paruošto padažo, tada lygiu sluoksniu išdėliokite keptą filė ir vėl bulves. Užpilkite likusiu padažu ir pabarstykite sūriu.
Žingsnis 3
Uždenkite folija ir dėkite į orkaitę 1 valandai. Likus 15 minučių iki kepimo nuimkite foliją, kad išgaruotų skysčio perteklius ir sūris paruduotų.
Kategorijos