Publikavimo data: 2024-06-15
Širdingas vištienos troškinys
Pavyzdžiui, vištienos troškinys gali būti puikus pasirinkimas ruošiant minkštą mėsą žiemai. Tokį troškinį gali pasigaminti bet kuri šeimininkė, be to, ne tik iš vištienos, bet ir iš bet kokios mėsos pagal savo skonį. Vištiena troškinyje gaunasi labai minkšta ir švelni, troškinį galima naudoti su bet kokiu antruoju patiekalu, puikiai derės su grikiais ir makaronais.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, gerai nuplaukite šaltame vandenyje ir nuvarvinkite. Tada mėsą užpilkite verdančiu vandeniu ir vėl perkoškite. Jei mėsa yra naminė vištiena, ją reikia išvirti (apie 5 min. po užvirimo). Tada dubenyje sumaišykite mėsą ir druską.
Žingsnis 2
Gerai išplaukite stiklainius ir išvirkite stiklainius bei dangtelius. Į stiklainio dugną įberkite saują sumaišytų paprikų ir lauro lapą. Mėsą sudėkite iki pat centro, tada vėl įdėkite pipirų ir lauro lapą. Taip pripildykite stiklainį, kad neliktų tuštumų, bet per daug nesuspauskite.
Žingsnis 3
Jei turite sterilizavimo spaustukus, stiklainius susukite ir pritvirtinkite juos spaustukais. Jei spaustukų nėra, stiklainių suvynioti nereikia. Sudėkite stiklainius į puodą, užpilkite vandeniu, uždenkite puodą dangčiu ir virkite ant vidutinės ugnies, o užvirus sumažinkite ugnį iki minimalios ir virkite bent 6 valandas.
Žingsnis 4
Išjungę palikite stiklainius puode, kol jie visiškai atvės. Išvirkite sultinį iš nugarėlių, supilkite jį į stiklainius, sudėkite juos į puodą, vėl užpilkite vandeniu iki "pečių" ir virkite 5-6 valandas. Tada suvyniokite ir suvyniokite į antklodę.
Kategorijos