Publikavimo data: 2024-05-25
Širdingos raganos su kiauliena
Iš pradžių kolduni buvo virti koldūnai iš tešlos su įdaru. Juos į Lietuvą atvežė totoriai. O kažkur sovietmečio pabaigoje "koldūnais" tapo įdaryti bulviniai paplotėliai, t. y. draniki su mėsa. Pasikeitė jų dydis, tačiau pagrindinė koldūnų užduotis išliko laiku ir sočiai pamaitinti daugybę žmonių.
Žingsnis 1
Į smulkintą mėsą sudėkite smulkintą svogūną. Pasūdykite, įberkite pipirų ir gerai išmaišykite. Palikite kelias minutes marinuotis.
Žingsnis 2
Bulves sutarkuokite, išspauskite, nuspauskite sultis, į tarkuotas bulves suberkite krakmolą. Bulves pasūdykite, įmuškite į jas kiaušinius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Iš bulvių suformuokite plokštainį, į jį įdėkite mėsos įdaro. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite koldūnus. Kepkite, kol taps traškūs. Jei reikia, uždenkite dangčiu ir troškinkite koldūnus ant mažos ugnies.
Kategorijos