Širdingos raganos su kiauliena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Širdingos raganos su kiauliena

Iš pradžių kolduni buvo virti koldūnai iš tešlos su įdaru. Juos į Lietuvą atvežė totoriai. O kažkur sovietmečio pabaigoje "koldūnais" tapo įdaryti bulviniai paplotėliai, t. y. draniki su mėsa. Pasikeitė jų dydis, tačiau pagrindinė koldūnų užduotis išliko laiku ir sočiai pamaitinti daugybę žmonių.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
115 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.81/5 (27 bal.)

Žingsnis 1

Širdingos raganos su kiauliena Žingsnis 1
Į smulkintą mėsą sudėkite smulkintą svogūną. Pasūdykite, įberkite pipirų ir gerai išmaišykite. Palikite kelias minutes marinuotis.

Žingsnis 2

Širdingos raganos su kiauliena Žingsnis 2
Bulves sutarkuokite, išspauskite, nuspauskite sultis, į tarkuotas bulves suberkite krakmolą. Bulves pasūdykite, įmuškite į jas kiaušinius ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Širdingos raganos su kiauliena Žingsnis 3
Iš bulvių suformuokite plokštainį, į jį įdėkite mėsos įdaro. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite koldūnus. Kepkite, kol taps traškūs. Jei reikia, uždenkite dangčiu ir troškinkite koldūnus ant mažos ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos