Publikavimo data: 2025-08-18
Šitake grybų sriuba
Skani sriuba, pasižyminti sodriu grybų skoniu ir aromatu. Aš naudojau džiovintus šitake grybus, jų galite nusipirkti Azijos prekių skyriuje arba pakeisti bet kokiais jums patinkančiais džiovintais grybais.
Žingsnis 1
Grybus užpilkite karštu vandeniu ir palikite 30 minučių.
Žingsnis 2
Supjaustykite grybus ir perkelkite juos į puodą su vandeniu, kuriame jie buvo. Pasūdykite ir įpilkite daugiau vandens (apie 1,5 l). Virkite 15-20 minučių.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepinkite juos augaliniame aliejuje.
Žingsnis 4
Sudėkite mažais gabalėliais supjaustytas bulves, pakepintus svogūnus ir dar 15 minučių pakepkite kartu. Likus 5 minutėms iki bulvių virimo pabaigos įdėkite lauro lapą.
Kategorijos