Šitake grybų sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Šitake grybų sriuba

Skani sriuba, pasižyminti sodriu grybų skoniu ir aromatu. Aš naudojau džiovintus šitake grybus, jų galite nusipirkti Azijos prekių skyriuje arba pakeisti bet kokiais jums patinkančiais džiovintais grybais.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
105 kcal.
Baltymai
4 g
Angliavandeniai
24 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Šitake grybų sriuba Žingsnis 1
Grybus užpilkite karštu vandeniu ir palikite 30 minučių.

Žingsnis 2

Šitake grybų sriuba Žingsnis 2
Supjaustykite grybus ir perkelkite juos į puodą su vandeniu, kuriame jie buvo. Pasūdykite ir įpilkite daugiau vandens (apie 1,5 l). Virkite 15-20 minučių.

Žingsnis 3

Šitake grybų sriuba Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepinkite juos augaliniame aliejuje.

Žingsnis 4

Šitake grybų sriuba Žingsnis 4
Sudėkite mažais gabalėliais supjaustytas bulves, pakepintus svogūnus ir dar 15 minučių pakepkite kartu. Likus 5 minutėms iki bulvių virimo pabaigos įdėkite lauro lapą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su grybais, sriubos, grybų patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, žalumynų sezonas, bulvių sezonas, bulvių sezonas, voveraičių sezonas, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos