Publikavimo data: 2024-09-21
Skani dešra su upėtakiu
"Solyanka" yra vienas neįprastiausių rusų virtuvės patiekalų. Tai labai universalus patiekalas, kurį galima gaminti su mėsos, žuvies ar net grybų sultiniu, o jo privalomi ingredientai yra citrina, alyvuogės ir kornišonai arba kaparėliai. Šis neįprastas patiekalas tinka tiek karštam, tiek šaltam orui ir niekada nenusibosta dėl daugybės variantų.
Žingsnis 1
Supjaustykite upėtakius dideliais gabalais ir sudėkite į puodą su vandeniu. Virkite apie 20 minučių ant silpnos ugnies, tada išimkite žuvį ir nuovirą perkoškite per sūrmaišį. Vėl pastatykite ant ugnies ir leiskite užvirti.
Žingsnis 2
Morkas stambiai sutarkuokite, o svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais. Morkas ir svogūnus kepkite alyvuogių aliejuje apie 5 minutes, kol suminkštės, tada sudėkite pomidorų pastą ir kepkite dar porą minučių. Pagardinkite druska ir pipirais ir supilkite į sultinį.
Žingsnis 3
Sutarkuokite marinuotus agurkus stambia tarka ir suberkite į sriubą. Virtą žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais, išimkite kaulus ir taip pat įpilkite į sriubą. Baigiant virti, sudėkite alyvuoges ir griežinėliais pjaustytus agurkus ir viską kartu virkite dar 5 minutes, tada nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos