Publikavimo data: 2024-05-25
Skani dolma su ėriena
Kiekvienuose Azerbaidžano namuose ir restoranuose yra kelių rūšių dolma. Mes dolmą suvokiame kaip ryžius su mėsos įdaru, suvyniotus į vynuogių lapą. Rusų šeimininkės kartais vietoj vynuogių lapo naudoja kopūsto lapą ir vadina jį įdarytu kopūstu. Įdaras taip pat įvairus, pradedant aviena ir baigiant paukštiena.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite ėrieną arba pertrinkite ją per stambių akučių mėsmalę. Ryžius išvirkite, kol taps trupiniai. Smulkiai supjaustykite svogūną ir žoleles.
Žingsnis 2
Vynuogių lapus galima naudoti šviežius arba sūdytus. Jei lapai sūrūs, pamerkite juos į vandenį maždaug valandai ir gerai nuplaukite. Dubenyje sumaišykite: maltą mėsą, ryžius, žoleles ir svogūnus. Pagal skonį pagardinkite druska ir prieskoniais.
Žingsnis 3
Suvyniokite įdarą į lapus. Jei lapai maži, įdarą vyniokite iš karto į du. Sudėkite įdarytus kopūstus į puodą griežtomis eilėmis. Tada į puodą įpilkite aliejaus ir stiklinę vandens. Uždenkite dangčiu ir virkite ant mažos ugnies 1 valandą.
Kategorijos