Skani dolma su ėriena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Skani dolma su ėriena

Kiekvienuose Azerbaidžano namuose ir restoranuose yra kelių rūšių dolma. Mes dolmą suvokiame kaip ryžius su mėsos įdaru, suvyniotus į vynuogių lapą. Rusų šeimininkės kartais vietoj vynuogių lapo naudoja kopūsto lapą ir vadina jį įdarytu kopūstu. Įdaras taip pat įvairus, pradedant aviena ir baigiant paukštiena.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
176 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.97/5 (35 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skani dolma su ėriena Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite ėrieną arba pertrinkite ją per stambių akučių mėsmalę. Ryžius išvirkite, kol taps trupiniai. Smulkiai supjaustykite svogūną ir žoleles.

Žingsnis 2

Skani dolma su ėriena Žingsnis 2
Vynuogių lapus galima naudoti šviežius arba sūdytus. Jei lapai sūrūs, pamerkite juos į vandenį maždaug valandai ir gerai nuplaukite. Dubenyje sumaišykite: maltą mėsą, ryžius, žoleles ir svogūnus. Pagal skonį pagardinkite druska ir prieskoniais.

Žingsnis 3

Skani dolma su ėriena Žingsnis 3
Suvyniokite įdarą į lapus. Jei lapai maži, įdarą vyniokite iš karto į du. Sudėkite įdarytus kopūstus į puodą griežtomis eilėmis. Tada į puodą įpilkite aliejaus ir stiklinę vandens. Uždenkite dangčiu ir virkite ant mažos ugnies 1 valandą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos