Publikavimo data: 2025-08-20
Skani ir sultinga jautiena su daržovėmis
Norint pagaminti skanų patiekalą, svarbu pasirinkti tinkamą mėsą. Gera jautiena yra intensyvios raudonos spalvos. Ant jos neturi būti tamsių dėmių ar plutelės. Kokybiška mėsa yra elastinga. Jei ją paspausite, ji greitai atgaus savo formą. Jei įdubimas išlieka, ji yra sena. Iškepusi ji bus kieta ir neskani. Taip pat svarbu, kad mėsa nebūtų lipni ar šlapia.
Žingsnis 1
Marinuokite maistą. Paimkite gilų indą, sudėkite į jį mėsą ir daržoves, pabarstykite prieskoniais. Palikite 15 minučių.
Žingsnis 2
Baigkite gaminti patiekalą. Sudėkite jautieną ir daržoves į kepimo rankovę. Uždenkite kraštus, rankovėje padarykite kelias skylutes garams išeiti. Dėkite į iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Po 20 minučių nustatykite 160 laipsnių temperatūrą. Kepkite dar 20 minučių.
Kategorijos