Publikavimo data: 2025-08-20
Skani kalakutiena grietinėlės padaže su penne makaronais
Penne, arba plunksnos, - tai makaronai, kurių forma - pieštuko storio rievėti vamzdeliai, iš abiejų pusių nupjauti aštriu kampu - kaip plunksnos, kuriomis rašoma vietoj plunksnų ir pieštukų. Kaip ir kitų rūšių makaronai, penne verdami dideliame kiekyje vandens su druska ir alyvuogių aliejumi, kol tampa al dente, kai makaronų išorė yra visiškai išvirusi, o vidus - šiek tiek neišviręs. Penne tinka su bet kokiu padažu, tačiau ypač skanūs su sodriais mėsos padažais. Prie makaronų paruoškite grietinėlės padaže su grybais troškintą kalakutieną - švelni ir sultinga mėsa tampa ypač pikantiška, kai į padažą įdedama kaparėlių.
Žingsnis 1
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol taps auksinis, tada sudėkite sviestą. Per tą laiką supjaustykite grybus ir kalakutienos filė ir po vieną sudėkite į keptuvę. Uždenkite dangčiu ir 15 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Ant ugnies užkaiskite puodą su vandeniu taip, kad kiekvienam 100 g sausų makaronų tešlos gabalui tektų 1 litras vandens. Kai vanduo užvirs, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus druskos ir 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Į verdantį vandenį supilkite penne makaronus ir virkite 1 minute trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės - tada jų minkštumo laipsnis bus "al dente". Kai makaronai bus paruošti, nusausinkite juos.
Žingsnis 3
Į keptuvėje esančią mėsą ir grybus supilkite grietinėlę ir užvirinkite. Pagal skonį pagardinkite druska ir įberkite čiobrelių. Virkite 5 minutes, tada sudėkite smulkiai supjaustytus kaparėlius ir šviežias žoleles. Jei padažas per tirštas, įpilkite kelis šaukštus vandens iš makaronų puodo. Išjunkite ugnį ir patiekite.
Kategorijos