Publikavimo data: 2024-10-15
Skani kalakutiena su grybais grietinės ir majonezo padaže
Kalakutiena yra dietinis maistas, nes joje gausu maistingųjų medžiagų, pavyzdžiui, fosforo ir magnio, taip pat baltymų. Kalakutiena lengvai virškinama, joje mažai riebalų ir cholesterolio, todėl tinka net mažiems vaikams ir vyresnio amžiaus žmonėms. Labai skanus patiekalas išeis, jei kalakutieną gaminsite su grybais, o pridėjus grietinės, majonezo ir egzotiško granatų padažo "Narsharab" patiekalui suteiksite švelnaus saldaus ir kreminio skonio bei malonaus aromato. Taip paruošta kalakutiena patiks visiems be išimties šeimos nariams.
Žingsnis 1
Didelėje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir maždaug 5 minutes pakepinkite svogūną, sudėkite kalakutienos filė ir kepkite ant didelės ugnies 10 minučių, kol paruduos. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, suberkite likusius prieskonius, išmaišykite ir plona srovele supilkite "Narsharab" padažą.
Žingsnis 2
Į mėsą sudėkite supjaustytus grybus, išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Grybai išleis sultis ir vandens įpilti nebereikės. Troškinkite mėsą ir grybus 15 minučių, sumažinę ugnį iki vidutinio stiprumo.
Žingsnis 3
Į keptuvę supilkite grietinę, majonezą ir smulkintą česnaką, išmaišykite ir troškinkite dar 5 minutes.
Kategorijos