Publikavimo data: 2024-06-09
Skani kiauliena, troškinta aluje
Aluje troškinta kiauliena yra tradicinis čekų patiekalas. Šioje šalyje jis ruošiamas pagal įvairius kulinarinius receptus, tačiau populiariausias receptas - aluje troškinta mėsa. Čekijoje šis patiekalas vadinamas Veprev's Knee. Aromatinga mėsa ir švelnus padažas dera tarpusavyje. Patiekalas skanus ir sotus.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Ją nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įdėkite ją į gilų puodą. Tada pasūdykite, papipirinkite, įberkite pipirų žirnelių ir lauro lapą. Užpilkite alumi ir palikite šaldytuve marinuotis 6 valandas.
Žingsnis 2
Kai mėsa bus marinuota, puodą statykite ant viryklės ir, kai užvirs, pusantros valandos troškinkite aluje. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Nusunkite alų iš puodo. Išimkite mėsą ir leiskite jai atvėsti.
Žingsnis 3
Sumaišykite medų, sojų padažą, druską, pusės citrinos sultis, maltus pipirus ir garstyčias. Padažu aptepkite nugarinę ir 45 min. pašaukite į orkaitę.
Kategorijos