Publikavimo data: 2024-06-09
Skani lęšių sriuba
Lęšiai yra ankštinių šeimos augalas, kuris nuo seniausių laikų ir iki šių dienų plačiai paplitęs ir žmonių naudojamas maisto gamyboje. Kaip ir visi ankštiniai augalai, šis produktas yra labai naudingas, jame yra daug baltymų ir ląstelienos, kalio, kalcio, fosforo ir geležies, taip pat naudingų B grupės vitaminų lobynas.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite sultinį - supjaustykite mėsą dideliais gabalais, užpilkite vandeniu ir virkite, kol jis bus paruoštas. Kol jis verda, supjaustykite daržoves: bulves stambiais gabalais, svogūnus, pomidorus ir paprikas mažais gabalėliais, o morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Kai sultinys bus paruoštas, išimkite mėsą ir sudėkite lęšius. Maždaug po 15 minučių, kai pupelės šiek tiek išvirs, sudėkite bulves.
Žingsnis 3
Svogūnus ir morkas pakepinkite augaliniame aliejuje. Sudėkite saldžiąją papriką ir pomidorus ir viską kartu apkepkite. Kai daržovės bus paruoštos, sumaišykite jas su pomidorų pasta. Patikrinkite bulves, jei jos minkštos, sudėkite daržoves iš keptuvės į vandenį, įberkite druskos ir pipirų. Supjaustykite virtos mėsos gabaliukus ir grąžinkite į sriubą.
Kategorijos