Publikavimo data: 2024-05-26
Skani vištiena su bešamelio padažu
Niekas nenustebs pasakęs, kad bešamelio padažas yra daugelio prancūziškų patiekalų dalis. Lazanija, suflė, blyneliai, apkepai, jūros gėrybės bešamelio padaže ruošiami naudojant šį padažą. Jį lengva paruošti, o ingredientai gana paprasti: miltai, sviestas, pienas ir druska pagal skonį.
Žingsnis 1
Nuluptas bulves supjaustykite plokščiais griežinėliais ir sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą. Dėkite į orkaitę ir kepkite žemoje temperatūroje, kol iškeps.
Žingsnis 2
Tuo tarpu vištieną paruoškite taip. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną - griežinėliais, o papriką - kubeliais. Vištieną, svogūnus ir paprikas apkepkite keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus, kepkite apie 10-15 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite miltus ir gerai išmaišykite mediniu šaukštu nenuimdami nuo viryklės. Palaipsniui keliais etapais supilkite karštą pieną ir maišykite, kad gautųsi tirštas padažas. Supilkite pieną ir, naudodami medinį šaukštą kaip plaktuvą, padažą pakaitinkite iki skystos būsenos be gumuliukų. Vientisą padažą virkite ant silpnos ugnies maišydami 2-3 minutes, kol šiek tiek sutirštės.
Žingsnis 4
Išimkite bulvių formą iš orkaitės. Ant bulvių viršaus sudėkite keptos vištienos sluoksnį. Ant viršaus tolygiai užtepkite bešamelio padažo ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 180C temperatūroje 30-40 minučių.
Kategorijos