Skani vištienos filė su riešutais ir petražolėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Skani vištienos filė su riešutais ir petražolėmis

Vištienos krūtinėlės filė yra universali ir dietinė mėsa. Joje nedaug riebalų ir kietų gyslų, ji greitai paruošiama, tinka virti ir kepti, kepti orkaitėje ir ant grotelių, troškinti ir sūdyti. Mažai kalorijų ir didelis lengvai virškinamų visaverčių baltymų procentas leidžia vartoti vištienos krūtinėlę net ir tiems, kurie nori atsikratyti viršsvorio. Vištienos krūtinėlės mėsa yra gana neutralaus skonio ir neturi ryškaus aromato, todėl ją gerai derinti su įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis, o jei pridėsite skrudintų smulkintų riešutų, gausite labai malonaus skonio ir apetitą žadinančio aromato patiekalą.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
295 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (29 bal.)

Žingsnis 1

Skani vištienos filė su riešutais ir petražolėmis Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite dideliais kubeliais, pagardinkite druska ir mėgstamais prieskoniais, pavyzdžiui, maltais juodaisiais pipirais ir paprika pagal skonį. Išmaišykite ir palikite ant stalo 10 minučių.

Žingsnis 2

Skani vištienos filė su riešutais ir petražolėmis Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, supjaustykite svogūną pusžiedžiais ir sudėkite į keptuvę. Kepkite, kol apskrus, tada sudėkite vištienos filė ir stambiai supjaustytą imbierą. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 20 minučių ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 3

Skani vištienos filė su riešutais ir petražolėmis Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite žoleles ir riešutus, suberkite juos į keptuvėje esančią mėsą ir gerai išmaišykite. Išimkite imbierą ir ant silpnos ugnies troškinkite dar 10 minučių. Patiekite karštą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos