Publikavimo data: 2025-08-19
Skani vištienos filė su riešutais ir petražolėmis
Vištienos krūtinėlės filė yra universali ir dietinė mėsa. Joje nedaug riebalų ir kietų gyslų, ji greitai paruošiama, tinka virti ir kepti, kepti orkaitėje ir ant grotelių, troškinti ir sūdyti. Mažai kalorijų ir didelis lengvai virškinamų visaverčių baltymų procentas leidžia vartoti vištienos krūtinėlę net ir tiems, kurie nori atsikratyti viršsvorio. Vištienos krūtinėlės mėsa yra gana neutralaus skonio ir neturi ryškaus aromato, todėl ją gerai derinti su įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis, o jei pridėsite skrudintų smulkintų riešutų, gausite labai malonaus skonio ir apetitą žadinančio aromato patiekalą.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite dideliais kubeliais, pagardinkite druska ir mėgstamais prieskoniais, pavyzdžiui, maltais juodaisiais pipirais ir paprika pagal skonį. Išmaišykite ir palikite ant stalo 10 minučių.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, supjaustykite svogūną pusžiedžiais ir sudėkite į keptuvę. Kepkite, kol apskrus, tada sudėkite vištienos filė ir stambiai supjaustytą imbierą. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 20 minučių ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite žoleles ir riešutus, suberkite juos į keptuvėje esančią mėsą ir gerai išmaišykite. Išimkite imbierą ir ant silpnos ugnies troškinkite dar 10 minučių. Patiekite karštą.
Kategorijos