Publikavimo data: 2025-08-19
Skani žirnių sriuba su medžioklinėmis dešrelėmis
Į tradicinę žirnių sriubą su rūkyta dešra įdėjus žaliųjų žirnelių, jos įprastas skonis pasikeis ir transformuosis. Paruoštas patiekalas bus tirštas, pikantiškas ir sotus, o rūkyta dešra jam suteiks tiesiog stebuklingo skonio. Dėl žirnių sriuba tampa labai maistinga ir soti, o žalieji žirneliai ir rūkytos dešros apskritimai šį patiekalą padaro labai apetitišką ir patrauklų. Todėl žirnių sriuba su rūkyta dešra pasirodo esanti skani, graži ir sveika.
Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Ant didelės ugnies užvirinkite vandenį, suberkite išmirkytus žirnius ir virkite ant silpnos ugnies 20 minučių. Į žirnius sudėkite bulves ir virkite dar 10 minučių. Į sultinį suberkite žaliuosius žirnelius, žiupsnelį druskos, lauro lapą ir kelis žirnelius kvapiųjų pipirų. Virkite dar 2 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite sriubą. Kol sultinys verda, įkaitintame augaliniame aliejuje 3 minutes pakepinkite svogūną ir morką. Į keptuvę sudėkite dešreles ir kepkite dar 2 minutes. Perkelkite kepsnius į sultinį, gerai išmaišykite. Kai sriuba užvirs, išjunkite ugnį ir palikite 10 minučių pastovėti po uždaru dangčiu.
Kategorijos