Publikavimo data: 2024-06-09
Skani žirnių sriuba su rūkyta dešra
Šis patiekalas turi labai ilgą istoriją. Dar prieš mūsų erą romėnai augino žirnius ir laikė juos maisto ir sveikatos simboliu. Žirnių sriuba yra sodraus ir malonaus skonio. Patiekalo skonis pranoksta visus lūkesčius. Jis tinka tiek šeimos pietums, tiek vakarienei. Žirnių sriuba labai populiari daugelyje šalių.
Žingsnis 1
Žirnius nuplaukite ir pamirkykite 4 valandas. Po to žirnius nusausinkite. Sudėkite žirnius į puodą ir užpilkite 2 litrais švaraus šalto vandens. Virkite 50 minučių, kol žirniai gerai išvirs.
Žingsnis 2
Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite bulves į puodą. Virkite 5 minutes. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Sutarkuokite morkas stambia tarka. Svogūną supjaustykite kubeliais. Kepkite morkas ir svogūnus ant vidutinės ugnies 2-3 minutes.
Žingsnis 3
Į sriubą sudėkite svogūnus, morkas ir žirnelius. Tada įberkite druskos. Virkite 8 minutes. Paimkite dešrą ir išskobkite ją iš apvalkalo, tada supjaustykite šiaudeliais. Žalumynus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 4
Į sriubą sudėkite dešrą, lauro lapą ir žoleles. Virkite sriubą dar 5 minutes ir išjunkite.
Kategorijos